X

Vul hieronder uw naam en telefoonnummer in en wij bellen u z.s.m. terugOfferte Bel me terug Bel ☰ menu

Werken in Onderdruk

Werken in onderdruk is een techniek die steeds meer wordt toegepast als het ontstaan van stof, niet of nauwelijks is te voorkomen. Door het stof in te sluiten (te compartimenteren) met bijvoorbeeld een stofwand of stofdeur, voorkomt u de verspreiding daarvan door de hele ruimte of het hele gebouw.

Echter in die stoffige ruimte werken schaadt de gezondheid en is het zaak om, behalve PBM’s te gebruiken, het stof in de ruimte zo snel mogelijk af te voeren en te filteren.

Dit kan door:

  1. Een passende stof afzuigunit met bijbehorend filter binnen de ruimte te plaatsen en de stoffige, gefilterde lucht, via een luchtslang, af te voeren via bijvoorbeeld een afvoerkanaal of raam.
  2. Een passende stof afzuigunit met bijpassend filter buiten de ruimte te plaatsen en deze door middel van een luchtslang met de ruimte te verbinden. In de ruimte wordt het stof afgezogen en naar de afzuigunit buiten de ruimte gevoerd welke het stof uit de lucht filtert en schoon aan de omgeving weer afgeeft.

Om te voorkomen dat er een vacuüm ontstaat is het In beide gevallen belangrijk dat er voor een toevoer van schone lucht naar de stoffige ruimte wordt gezorgd, zodat er geen vacuüm ontstaat. Dat kan door bijvoorbeeld een raam of deur op een kier te zetten of, door eenvoudig minder dwarsprofielen (Foam Rails) te gebruiken.

Wij adviseren onze klanten, voorop gesteld dat het mogelijk is, om in onderdruk te werken.

Bij onderdruk ontstaat er in de (stoffige) werkruimte, door het plaatsen van een afzuigunit met filtersysteem, een onderdruk, waardoor er een luchtstroom plaatsvindt van schone naar stoffige ruimte. Dit zorgt voor een snellere afvoer van het stof in de ruimte, minder (stof)belasting voor de bewoners of gebruikers van de ruimte en tevens zorgt het voor een gezondere werkplek voor uw medewerkers.

Chat openen
Hulp nodig?
Hallo, waar kan ik je mee helpen?