X

Vul hieronder uw naam en telefoonnummer in en wij bellen u z.s.m. terugOfferte Bel me terug Bel ☰ menu

Projectfoto’s stofwand

Project: Aviko Rixona

Trots op het succesvol afronden van een bijzonder project bij Aviko Rixona in Oostrum!
Bij Aviko Rixona hebben we recentelijk een uniek project tot stand gebracht. De vloer van de productiehal was toe aan vernieuwing, en de uitdaging lag in het installeren van afvoergoten zonder de hele hal met stof te vullen. Onze expertise werd ingeschakeld om deze klus te klaren.

Met de productiehal die een indrukwekkende hoogte van 8,5 meter had, en ons ZipWall systeem dat wanden tot 6 meter hoog kon bouwen, hebben we een creatieve oplossing bedacht. Ons team heeft twee wanden boven elkaar geplaatst om het werkgebied te compartimenteren. Hierdoor kon de productie ongehinderd doorgaan, terwijl de vloerleverancier en de technische dienst hun werk konden uitvoeren.

Dit project toont niet alleen onze technische bekwaamheid, maar ook onze flexibiliteit en innovatieve aanpak. Dank aan het team voor de inzet en aan Aviko Rixona voor het vertrouwen in onze diensten. Op naar nog meer succesvolle samenwerkingen!

Project: Bouter Cheese

Stof en etenswaar gaan niet samen, daarom mochten we tijdens de vloerrenovaties een aantal stofwanden plaatsen van 6 meter hoog. Om het productieproces niet te veel te verstoren is ervoor gekozen om in verschillende fases de gehele vloer te renoveren. Het ZipWall systeem was uitermate geschikt omdat er geen tijd was om bijvoorbeeld houten stofwanden te bouwen, de opbouw van zulke wanden neemt simpelweg te veel tijd in beslag en zou het productieproces teveel verstoren. Het ZipWall systeem is snel en eenvoudig te bouwen tot wel 6 meter hoogte. 

Project: Cleanroom Spits apotheek 

Voor onze opdrachtgever hebben wij een stofwand geplaatst in een cleanroom. In de cleanroom wordt een nieuwe machine geplaatst waarvoor een gedeelte van het systeemplafond gedemonteerd moet worden. Om ervoor te zorgen dat het proces in de apotheek niet wordt verstoord hebben we een U-vormige stofwand geplaatst om de werkplak heen.

Project: Stofwand US Army Schinnen

Voor het Amerikaanse leger gestationeerd in Schinnen, hebben wij een stofschot geplaatst. Een restaurant en bowlingbaan zijn in één gezamenlijke ruimte gevestigd. De bowlingbaan zal worden gedemonteerd, echter blijft het restaurant open en moet voorkomen worden dat de stoffige lucht zich zal verplaatsen naar het restaurant. Om de werkzaamheden tevens uit het zicht te laten plaatsvinden hebben we gekozen voor een witte lichtdoorlatende folie. De stofwand is onder een systeemplafond gemonteerd met extra brede plafondplaten. Voor een volledig stofdichte afsluiting hebben we schuimprofielen tussen de staanders en tegen de muren geplaatst. De materialen zijn door het leger aanschaft en door SellcoRent eenmalig gemonteerd.   

Project: Stofwand PSV Eindhoven

Bij het trainingscomplex van PSV in Eindhoven hebben wij een stofwand geplaatst. De stofwand zorgt er voor dat de nieuwe Pulastic sportvloer stofvrij aangebracht kan worden. Mede door deze stofwand kunnen de voetballers blijven trainen in de ruimte waar ook de nieuwe sportvloer zal worden aangebracht. Door gebruik te maken van transparante antistatische folie zal het stof zich niet hechten aan de folie en is tevens voldoende licht in de overige ruimte aanwezig. De materialen zijn gehuurd inclusief montage en demontage door SellcoRent. 

 

Project: Stofwand Merck Veldhoven

Voor Merck Window Technologies uit Veldhoven, hebben wij een stofwand met een lengte van 105m aangebracht in de productiehal. Tijdens de huurperiode wordt er een nieuwe productielijn gemonteerd, bij deze werkzaamheden kan stof vrijkomen. Omdat er in de productiehal absoluut geen stof vrij mag komen hebben ze ons gevraagd om een tijdelijke stofwand te monteren. Met onze stofwanden kunnen we een maximale hoogte van 6m afzetten, omdat bij deze opdracht het plafond hoger was en er hoogte verschillen in zaten, hebben we het stofschot onder de spanten geplaatst. De ruimte boven de stofwand hebben we bekleed met folie, waarin we het leidingwerk uitgesneden hebben. Hierdoor blijft het vrijgekomen stof tijdens de werkzaamheden binnen de afgezette ruimte. De stofwand is door SellcoRent verhuurd inclusief montage en demontage. Voor meer informatie over onze stofwanden, neem contact met ons op 077-3268073 of per mail info@sellcorent.nl

Project: Stofwand PWN waterzuivering Andijk

Voor onze opdrachtgever hebben wij stofschermen aangebracht rondom een oude machine die verwijderd moet worden. Tijdens de demontage ontstaat veel stof, om te voorkomen dat het stof zich verspreid in de andere ruimtes hebben we de stofwanden geplaatst inclusief een stofafzuiging. De stofafzuiging zorgt er tevens voor dat de ruimte in onderdruk word gezet. Bij het in onderdruk zetten van een ruimte ontstaat er in de ruimte een (kleine) negatieve luchtdruk, daar waar nog openingen zijn zal de lucht richting de “stoffige” ruimte stromen. Hierdoor blijft het stof altijd in de stoffige ruimte en ontstaat er een luchtstroom richting de stofafzuiging, tegelijkertijd wordt de stoffige lucht gelijk afgevoerd en opgevangen in een stofzak.

Project: Stofwand KNVB Zeist

Voor onze opdrachtgever hebben wij bij de KNVB in Zeist een gedeelte afgezet met het ZipWall stofscherm. Omdat er enkele werkzaamheden uit het zicht en stofvrij moesten gebeuren hebben we er voor gekozen om witte lichtdoorlatende folie te gebruiken. Door gebruik te maken van het ZipWall systeem heeft onze montageploeg (2 personen) een stofwand kunnen monteren van 47m1 lang binnen 1,5 uur zonder ladders of tape. Heeft u ook een tijdelijke stofwand nodig, neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Project: Stofwand Verstegen Spices & Sauces

Voor onze opdrachtgever hebben wij bij Verstegen spices & sauces in Rotterdam, twee stofwanden mogen plaatsen, totale lengte 74m1. De hoge wand is 5.60m hoog en de lage wand is 3.65m hoog. De lage wand hebben we in een koelcel moeten plaatsen, door gebruik te maken van onze stofwand/scheidingswand kan de koelcel tijdens de verbouwing in gebruik blijven. Door het hoge plafond in de grote ruimte hebben wij gebruik gemaakt van de XXL telescoop stangen. Hierdoor kunnen wij stofwanden plaatsen tot een hoogte van 6.00m. Omdat er tijdens de verbouwing heftrucks in de afgezette ruimte moeten kunnen komen, hebben we de opening (d.m.v. speciale zelfklevende HD ritssluitingen) extra breed en hoog gemaakt. De stofwand in door SellcoRent verhuurd inclusief montage en demontage. Voor meer informatie, neem contact met ons op, wij adviseren u graag over de mogelijkheden.

Project: Stofwand Datacenter – Zuid Holland

Voor een uitbreiding bij een datacenter in Zuid Holland hebben wij de opdracht gekregen om een tijdelijke stofwand te bouwen. Tijdens de uitbreiding mag er geen stof bij de reeds in bedrijf zijnde computers komen. Op deze locatie is het van belang dat er geen statische-ladingen ontstaan, daarom hebben we gebruik gemaakt van gekenmerkte antistatische ESD folie. De afmetingen van de wand zijn 4,5m hoog x 16m lang en voorzien van een ritssluiting als doorgang. Het stofscherm is door SellcoRent verhuurd inclusief montage en demontage. Heeft u ook een verbouwing waarbij extra eisen gesteld worden, neem gerust contact met ons op, wij denken graag met u mee.

Project: Stofwand IJsselland Ziekenhuis – Capelle aan den IJssel

Door een verbouwing bij het IJsselland ziekenhuis konden de “vuile” bedden niet via de gebruikelijke weg naar de wasstraat. Hiervoor hebben wij een tijdelijke afscherming geplaatst voor de operatiekamers. Omdat de operatiekamers in overdruk staan ontstaat er achter het scherm een hogere luchtdruk. Het ZipWall systeem is voor deze situaties uitermate geschikt.

 Project: Renovatie van 130 woningen, Brummen

Voor een renovatieproject in Brummen hebben wij het ZipWall systeem geleverd. Door een stofwand te plaatsen en de ruimte in onderdruk te zetten d.m.v. een stofafzuiging blijft het stof in de afgebakende ruimte. Om een doorgang in het scherm te creëren hebben we de DustGuard gebruikt. De vloer is beschermd met het Easy Floorcover van Sellco.

Project: Kinderdagverblijf Maasmechelen

Voor een verbouwing bij een kinderdagverblijf hebben we het volledige concept van SellcoRent toegepast. De verbouwing moest 100% stofvrij gebeuren, hiervoor is het ZipWall systeem toegepast. De afgebakend ruimte hebben we in onderdruk gezet, hierdoor blijft het stof altijd in de afgebakende ruimte. Om de vloer te beschermen tegen beschadigingen en vallend puin hebben we Textielvezelplaten gebruikt. Om de lampen te beschermen en stofdicht te maken hebben we onze interieurfolie gebruikt.

 

Chat openen
Hulp nodig?
Hallo, waar kan ik je mee helpen?